Mladić ostao bez ruke, nekoliko osoba povređeno na rejv zabavi u Francuskoj

Svet 19. jun 202112:21 4 komentara
Francuska policija
Tanjug/AP Photo/Lewis Joly

U sukobu sa policijom koja je pokušavala da razbije nedozvoljenu rejv zabavu na zapadu Francuske, 22-godišnjak je izgubio ruku, a nekoliko osoba je povređeno, saopštile su vlasti.

Sukob je izbio sinoć u blizini grada Redona gde se na otvorenom održavala žurka, samo dva dana pre ukidanja policijskog časa u Francuskoj koji je na snazi već osam meseci.

Policija je u više navrata ispaljivala suzavac dok su okupljeni na njih bacali Molotovljeve koktele, metalne kugle i petarde, rekao je vladin regionalni zvaničnik, prefekt Emanuel Bertje.

Prema proceni lokalnih vlasti na zabavi je učestvovalo oko 1.500 ljudi.

Bertje je okupljene optužio za „ekstremno i neoprostivo“ nasilje. Policiji je trebalo više od sedam sati da razbije gomilu, a vlasti su i jutros nastavile da rasteruju ljude, izjavio je Bertje novinarima.

Naveo je da u toku istraga o noćašnjem dogadjaju, uključujući i okolnosti pod kojim je 22-godišnjak izgubio ruku.

Regionalni šef policije rekao je za radio Frans-info da se veruje da je mladiću u ruci eksplodirala naprava koju je nameravao da baci.

Francuska poslednjih nedelja sa padom broja novih infekcija i porastom broja vakcinisanih postepeno ukida ograničenja. Policijski čas u Francuskoj, jedan od najstrožijih i najdužih medju evropskim zemljama, biće ukinut sutra.