Mladić srpskog porekla ubijen u Filadelfiji dok je šetao psa

Svet 15. jan 202116:13 32 komentara
uviđaj sad
Tanjug/Chris Sweda/Chicago Tribune via AP

Milan Lončar (25), ubijen je u sredu uveče u blizini svoje kuće u Filadelfiji nakon što su dvojica muškaraca pokušala da ga opljačkaju dok je šetao psa. Mladić je šetao svog psa u četvrti Breveritaun i kada je skrenuo u Ulici Džeferson oko 19 sati, prišla su mu dva muškarca i pokušala da ga opljačkaju, saopštila je policija, a prenosi Nova.rs.

Na snimku kamere za nadzor vidi se kako mu je za sada nepoznati muškarac stavio pištolj na grudi, dok mu drugi prilazi s leđa i počinje da mu pretresa džepove. Inspektor policije Skot Smol je rekao da je ispaljen jedan hitac nakon čega se napadači pobegli.

“Snimak razbojništva zabeležen je i na video nadzoru. Na snimcima smo videli kako pljačkaši pretresaju Lončarove džepove. Ubrzo nakon toga je jedan od muškaraca otvorio vatru i pogodio žrtvu u grudi. Za sada je poznato da nije bilo tuče”, rekao je Smol.

Policija je pronašla nesrećnog mladića u lokvi krvi u polusvesnom stanju. Iako ranjen, i dalje je stezao povodac na kojem je bio njegov pas, rekli su istražitelji. Lončar je hitno prevezen u Univerzitetsku bolnicu Templ, gde je uprkos svim naporima lekara proglašen mrtvim u 19.30 sati. Komšije su za “NBC Filadelfija” rekle da su Milana često viđale kako šeta psa. Ubijen je samo nekoliko stotina metara od kuće u kojoj je živeo.

Njegova rođena sestra Jelena Lončar (27), koja živi nekoliko ulica od njega, izjavila je da je njen brat bio najljubaznija osoba na svetu i da je to što se dogodilo strašno.

“Milan je bio najljubaznija osoba na celom svetu. Ovo je tako strašno. Bio je nesebičan i uvek nasmejan. Tako harizmatičan i ljubazan. Ne znam da li je Milan bio meta ili su samo hteli da ga opljačkaju. Zašto bi imao gomilu gotovine kod sebe dok šeta psa. Ne razumem”, rekla je, kako prenosi „Nova.rs“ sestra, držeći njegovog psa u rukama.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare