Muškarca koji je pokušao da provali u zgradu FBI policija ubila prilikom bekstva

Svet 12. avg 202210:00 1 komentar
REUTERS/Jeffrey Dean

Naoružani muškarac koji je pokušao da provali u zgradu američkog Federalnog istražnog biroa (FBI) u Sinsinatiju u Ohaju, ubijen je prilikom bekstva u razmeni vatre sa policijom, saopštili su policijski zvaničnici.

Policija tek treba da zvanično da objavi njegov identitet, prenosi Rojters.

„Njujork tajms“ i „NBC njuz“, pozivajući se na neimenovane izvore, identifikovali su osumnjičenog za napad – Rikija Šifera (42), koji je, kako navode, najverovatnije zastupao ekstremno desničarske stavove.

Povezane vesti:

Čovek pod tim imenom upozorio je na napad na društvenoj mreži „Trut sošl“, koju je pokrenuo bivši američki predsednik Donald Tramp, navodi britanska agencija.

Njegovi postovi, uključujući i one koji izražavaju ekstremne stavove, uklonjeni su ubrzo nakon što je policija saopštila novinarima da je osumnjičeni za napad u Sinsinatiju ubijen.

Direktor FBI Kristofer Rej, koji je domaći nasilni ekstremizam opisao kao najznačajniju bezbednosnu pretnju po SAD, izdao je saopštenje u kojem osuđuje „neosnovane napade na integritet FBI“.

Incident u Ohaju počeo je kada je muškarac pokušao da uđe u kancelariju za proveru posetilaca, a kada se aktivirao alarm agenti su reagovali, navodi se u saopštenju biroa.

Pobegao je u belom vozilu na međudržavnu magistralu, navela je kancelarija FBI u Sinsinatiju.

Usledila je potera i osumnjičeni je pucao iz svog oružja u policajca, a vozilo je na kraju zaustavljeno u okrugu Klinton, gde je između osumnjičenog i policije razmenjena paljba. Sukob se završio tako što je osumnjičeni upucan.

Iz policije su naveli da su celog dana pokušavali da pregovaraju sa osumnjičenim, ali da je to propalo.

Incident se dogodio u trenutku kada se FBI suočava sa sve većim pritiskom republikanaca nakon što je biro izvršio raciju na imanje bivšeg predsednika Donalda Trampa na Floridi.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare