N1 u Moskvi: Ruski mediji kažu da pregovora neće biti pre ponedeljka

Svet 04. mar 202209:24 > 09:37 12 komentara
N1

Ruski mediji iznose podatak da treća runda pregovora Rusije i Ukrajine neće biti održana pre ponedeljka, javlja dopsinica N1 iz Moskve.

Pročitajte još:

Sa druge strane, za sada nema odgovora na zahtev ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog da pregovara direktno sa Vladimirom Putinom i nije za očekivati da će se sastati u skorije vreme, javlja dopisnica N1 iz Moskve Aleksandra Godfroa.

Putin je na sednici Saveta bezbednosti Ruske Federacije obećao novčanu pomoć od sedam miliona ruibalja porodicama poginulih vojnika.

Ruski predsednik je rekao da “operacija” ide po planu, što je odgovor na izjavu Zelenskog da je Ukrajina uspela da odoli Rusiji, javlja reporterka N1.

Putin je rekao da će biti ispunjeni svi zadaci – demilitarizacija Ukrajine, njen vojno neutralni status, a na prvoj rundi pregovora bili su izneti i zahtevi da se prizna suverenitet Rusije nad Krimom i nezavisnost samoproglašenih DNR i LNR.

U četvrtak je tokom pregovora dve strane dogovoreno uspostavljanje humanitarnih koridora, mada su u Rusiji skeptični prema iskrenosti Ukrajine, a nagoveštena je i mogućnost privremenog prekida vatre.

Sve informacije o ratnim dešavanjima pratite u BLOGU UŽIVO, kao i na stranici RAT U UKRAJINI.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare