N1 u Ukrajini: Procene govore da broj izbeglica može da bude veći od 10 miliona

Svet 04. mar 202213:46 > 15:09 18 komentara
N1

Reporter TV N1 Branislav Šovljanski uspeo je da pređe granicu Rumunije i Ukrajine. Trenutno se nalazi u ukrajinskom mestu Solotvino, mestu od nekoliko stotina stanovnika.

Prema njegovim rečima, putem koji prolazi pored ovog mesta prolaze izbeglice iz svih delova Ukrajine. Podsetimo, preko milion njih je već napustilo teritoriju Ukrajine, a juče su procene porasle, i one kažu da bi broj izbeglica mogao da pređe brojku od 10 miliona.

Povezane vesti

Granični prelaz sa ukrajinske strane kontroliše Vojska Ukrajine. Ima i pogranične policije, ali su naoružani pripadnici vojske oni koji se pitaju za sve na ovoj strani granice, odnosno oni rade sve kontrole i provere.

U Solotvinu je mirna situacija, a u njemu živi nekoliko stotina stanovnika.

Najbliže veće mesto od njega je Lavov, on je udaljen 220 kilometara, ali do njega treba pet i po sati vožnje. Stanovnici ovog mesta su u razgovoru sa našom ekipom istakli da su uplašeni i zabrinuti. Na početku ruske invazije, na nekih 100 kilometara od Solotvina je bilo borbenih dejstava.

U okolini ima nekoliko benzinskih pumpi koje stoje zatvorene, ali još uvek postoje one na kojima goriva ima, i na njima se uvek pravi red.

Što se tiče prodavnica, ekipa N1 se uverila da u njima ima hrane, i da ničega ne nedostaje.

Prema rečima reportera, vojske nakon graničnog prelaza nema, a na samom graničnom prelazu je nešto manja kolona ukrajinskih izbeglica nego prethodnih dana.

N1
N1
N1
N1

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare