Više od 30 osoba povređeno u nesreći u zabavnom parku u Nemačkoj

Svet 11. avg 202218:59 > 21:08 17 komentara
Shutterstock

Više od 30 osoba je povređeno, od kojih dve teško, u nesreći u tematskom parku Legolend u Nemačkoj, nakon što su se dva voza na toboganu sudarila.

Incident se desio nedaleko od gradića Gincburga u Bavarskoj, a na mesto događaja poslata su tri helikoptera, prenose nemački mediji.

Još nije jasno šta je izazvalo incident, prenosi BBC.

Stefan Pućner/dpa via AP

Kako je prenela nemačka novinska agencija DPA, nesreća se desila nakon što je jedan voz snažno zakočio, a drugi voz je udario u njega.

Bavarski Crveni krst, koji je učestvovao u spasavanju, naveo je da je 15 ljudi prebačeno u bolnice posle incidenta.

Oni koji su i dalje ostali zaglavljeni u vozu posle nesreće morali su da budu evakuisani uz pomoć dva vatrogasna vozila.

„Sve u svemu, nesreća je bila prilično blaga“, naveo je Crveni krst u saopštenju.

Prema sajtu Legolenda, u vozovima na toboganu mogu da se voze deca od šest godina i starija u pratnji odraslih, ili osmogodišnja i starija deca bez pratnje.

Ovaj voz je dizajniran da izgleda kao zmaj koji bljuje vatru, a na svom putu prolazi kroz mračni zatvoreni deo, pre nego što izađe na otvoreno, na veliku vijugavu prugu pri brzini od 29 kilometara na čas.

Prošle sedmice, 57-godišnja žena umrla je u nepovezanom incidentu u drugom zabavnom parku u Nemačkoj, kada je ispala iz voza u pokretu.