Naoružani muškarac pokušao da provali u zgradu FBI u Sinsinatiju

Svet 11. avg 202221:04 1 komentar
REUTERS/Jeffrey Dean

Naoružani muškarac pokušao je da provali u kancelariju američkog Federalnog istražnog biroa (FBI) u Sinsinatiju u američkoj saveznoj državi Ohajo, saopštio je biro.

Muškarac je pokušao da uđe u kancelariju za proveru posetilaca, a kada se aktivirao alarm agenti su reagovali, navodi se u saopštenju biroa. Osumnjičeni je potom pobegao na međudržavni autoput 71.

Povezane vesti

„FBI, državna patrola i lokalni partneri za sprovođenje zakona su na mestu događaja u blizini Vilmingtona i pokušavaju da reše ovaj kritični incident“, navodi se.

Muškarac je bio naoružan jurišnom puškom AR-15, te je na zgradi upotrebio pištolj za zakucavanje eksera, nakon čega je pobegao automobilom, javio je NBC Njuz, pozivajući se na anonimne izvore za sprovođenje zakona.

Agencija za vanredne situacije okruga Klinton saopštila je da su policajci razmenili vatru s naoružanim muškarcem koji je nosio sivu košulju i pancir.

Naveli su da je autoput blokiran i saobraćaj obustavljen u oba smera.

Iz agencije su pozvali okolno stanovništvo da ostane u svojim domovima i da zaključa vrata.

Incident se dogodio u trenutku kada se FBI suočava sa sve većim pritiskom republikanaca nakon što je biro izvršio raciju na imanje Mar-a-Lago bivšeg predsednika Donalda Trampa u Floridi.