Napadač iz Praga pisao na Telegramu da planira ubistva

Svet 21. dec 202319:54 5 komentara

Student Filozofskog fakulteta u Pragu koji je pucao na fakultetu i ubio najmanje 15 ljudi, a najmanje 24 ranio, napisao je na društvenoj mreži Telegram da planira masakr i možda izvrši samoubistvo.

David Kozak (24) iz sela Hustounj blizu Praga pisao je da ga svi mrze i da on mrzi sve, te da ga je na zločin inspirisala ruska učenica Alina Afanaskinova koja je u školi u Brjansku nedavno ubila dvoje ljudi, nekoliko ranila a zatim izvršila samoubistvo.

Češki student istorije napisao je na Telegramu da mu je Afanaskinova mnogo pomogla i da je uvek želeo da ubija, a da su masovna ubistva zgodnija nego serijska, javljaju češki mediji.

Policija je oko podneva dobila informaciju da David Kozak planira da oduzme sebi život, a zatim je našla ubijenog njegovog oca i pokrenula potragu za njim. Tražen je u sporednoj zgradi fakulteta gde je imao predavanje, a ne u glavnoj u kojoj je kasnije i otvorio rafal na studente. Na kraju je, povređen u razmeni vatre sa policijom, izvršio samoubistvo.

Krivac za najgore masovno ubistvo u istoriji Češke imao je dozvolu za nošenje oružja, a do sada nikada nije došao u sukob sa zakonom. Policija još nije saopštila identitet žrtava, ali je najverovatnije da su to studenti i predavači Filozofskog fakulteta Karlovog univerziteta u Pragu.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare