SAD: Nema značajne štete unutar Izraela

Svet 15. apr 202407:39 13 komentara
AP Photo/Tomer Neuberg/Tanjug

Visoki američki vojni zvaničnik rekao je da Sjedinjene Države procenjuju da "nema značajne štete unutar samog Izraela" nakon iranskog bombardovanja.

Portparol izraelske vojske Danijel Hagari je izgleda ponovio ovu procenu u nedelju, rekavši da je od stotina raketa lansiranih iz Irana, samo nekoliko probilo Izrael, nanevši manju štetu na infrastrukturi u vazdušnoj bazi Nevatim u blizini piste i na putu u regionu Hermon .

Nevatim je ostao potpuno funkcionalan, a avioni su nastavili poletanje i sletanje kako bi ispunili svoje misije.

Pročitajte još:

Američki predsednik Džo Bajden rekao je izraelskom premijeru u telefonskom razgovoru u nedelju da treba da smatra subotu pobedom jer su iranski napadi uglavnom bili neuspešni i pokazali superiornu vojnu sposobnost Izraela, rekao je visoki zvaničnik administracije.

Džon Kirbi, portparol Bele kuće za nacionalnu bezbednost, rekao je u nedelju da je sposobnost da se spreči rasprostranjena šteta demonstracija izraelske „vojne superiornosti“ i dokaz da Iran nije „vojna sila za koju oni tvrde da jeste“.

„Ovo je bio neverovatan uspeh, koji je zaista dokazao vojnu superiornost Izraela i isto tako kritički, njihovu diplomatsku superiornost, da imaju prijatelje u regionu, da imaju širom sveta koji su voljni da im pomognu“, rekao je Kirbi Džejku Taperu, CNN na “ Stanje Unije“.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare