Nemačka i Velika Britanija blokirane obilnim snežnim padavinama

Svet 09. feb 202112:551 komentar
Tanjug/Sebastian Willnow/dpa via AP

Na desetine vozača provelo je noć u vozilima, zarobljenim snegom na autoputu na severozapadu Nemačke, dok su u Velikoj Britaniji, takođe zbog snega, neki centri za vakcinaciju protiv koronavirusa zatvoreni.

Prema navodima policije, blokiran je auto-put kod nemačkog grada Bilefelda zbog obilnih snežnih padavina u poslednjih 48 sati, a više kamiona se prevrnulo pa je taj auto-put zatvoren u oba smera.

Većina je provela skoro 16 sati u vozilima po ledenom vremenu. Spasioci su im obezbedili ćebad i tople napitke.

„Situacija je teška“, rekao je novinarima portparol policije u Bilefeldu, dok je portparolka centra za putnu kontrolu tog regiona dodala da će biti potrebno dosta vremena da autoput proradi.

povezane vesti

I u centralnom delu Nemačke došlo je do blokade puteva zbog snega.

Ministar saobraćaja Andreas Šojer pozvao je stanovnike severnih i centralnih delova Nemačke da do sutra ne kreću na put.

Obilne snežne padavine i stvaranje snežnih nanosa takođe su izazvali kašnjenje vozova i otkazivanje nekih linija, navodi Dojče ban.

Od srede se očekuje smanjenje snežnih padavina, ali ostaju niske temperature, negde će biti i do minus 20 stepeni.

U više gradova, kao što je Frankfurt, povećani su kapaciteti za prihvat beskućnika. U nevremenu za sada nema zvaničnih podataka o eventualnim žrtvama.

Obilan sneg je pao i u ostalim evropskim zemljama poput Belgije i Danske. Situacija je posebno teška u Velikoj Britaniji, pa je zatvoreno više centara za vakcinaciju protiv korona virusa.

Iz tog razloga su zatvorene i neke škole koje su bile otvorene za decu iz osetljivih grupa ili čiji roditelji moraju da idu na posao.

Komentari

Vaš komentar