Nemačke oružane snage koristiće TikTok za obučavanje regruta

Svet 25. maj 202410:02 0 komentara
Shutterstock

Nemačke oružane snage, Bundesver, planiraju da koriste kratku video aplikaciju TikTok za obučavanje novih regruta.

Da bismo se „takmičili za najbolje umove, neophodna je upotreba TikToka“, najavila je portparolka Ministarstva odbrane u Berlinu.

Iz tog razloga, brend poslodavca Bundesvera će od kraja maja zauzeti novi pristup korišćenju TikToka sa posebno dizajniranom kampanjom.

Prema rečima portparolke, „za Bundesver je ključno da dopre do mladih ljudi gde mogu da dobiju informacije i digitalno razmenjuju ideje“, kako bi uspešno komunicirao sa mladim regrutima.

Pročitajte još:

Uvode se posebne mere za korišćenje TikToka. Ovo uključuje tehničko razdvajanje između mreža Bundesvera i TikTok platforme. Namenski krajnji uređaji treba da se koriste bez pristupa IT strukturi Bundesvera.

TikTok softver još uvek nije ni ovlašćen ni tehnički moguć na zvaničnom IT-u.

Portparolka je dalje objasnila da vojnici mogu privatno da koriste platforme društvenih medija na svojim privatnim uređajima, na primer van dužnosti ili tokom pauza, sve dok se poštuju pravila i propisi o zaštiti službene tajne.

Magazin Der Spiegel izvestio je da Ministarstvo odbrane radi na kratkim reklamama u kojima se prikazuje Bundesver kao poslodavac. Bundesver tako nastavlja kampanju sličnu onima na Jutjubu i Instagramu.

Nemačka vlada pokrenula je svoj prvi TikTok kanal @TeamBundeskanzler početkom aprila. Cilj je apelovati posebno na mlade građane koji retko koriste tradicionalne medije.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!