Netanjahu: Izrael će pojačati udare na Gazu

Svet 11. maj 202116:41 > 17:035 komentara
Benjamin Netanjahu, Beni Ganc
Amit Shabi/Pool via REUTERS

Posle naglog današnjeg porasta broja prekograničnih palestinskih raketnih napada, premijer Izraela Benjamin Netanjahu je najavio da će pojačati napade na Pojas Gaze gde žive Palestinci.

„Od juče je vojska izvela stotine napada na Hamas i Islamski džihad u Gazi i još više ćemo pojačati naše napade. Na kraju procene situacije odlučeno je da se i jačina i broj udara poveća“, rekao je Netanjahu u video-poruci zapretivši da će „sada Hamas dobiti udarce koje nije očekivao“.

On je to rekao pošto su dve žene poginule u direktnim raketnim pogocima u dve kuće u izraelskom gradu Aškelonu.

„Za svaki dan napada na izraelske gradjane, unazadićemo terorističke organizacije. Nećemo stati dok se zatišje ne vrati“, izjavio je ministar odbrane Izraela Beni Ganc na sastanku s Netanjahuom, vojnim zvaničnicima i predstavnicima lokalnih vlasti.

Povezane vesti

Ganc je dodao da su bezbednosne snage „nanele i nastaviće da nanose ozbiljnu štetu Hamasu i Islamskom džihadu“.

Izraelska vojska je izvela nove napade na uporišta ekstremiste u Pojasu Gaze, uključujući kancelariju visokog komandira Hamasa, punktove, vojni kompleks i skladište oružja.

Raketna uzbuna je u Sderotu i drugim izraelskim pograničnim mestima, a nastavlja se baražna raketna vatra na Aškelon i sukobi koji su počeli u ponedeljak uveče raketiranjem Izraela iz Pojasa Gaze.

Komentari

Vaš komentar