Netanjahu zahvalio na podršci Izraelu, na listi i tri zemlje Zapadnog Balkana

Svet 16. maj 202110:50 > 13:00 65 komentara
Debbie Hill/Pool via REUTERS/File Photo

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu zahvalio je na Tviteru državama koje su podržale Izrael u najnovijim sukobima sa Palestincima među kojima su i tri zemlje Zapadnog Balkana.

„Hvala vam što ste odlučno stali uz Izrael i podržali naše pravo na samoodbranu od terorističkih napada“, napisao je Netanjahu na svom službenom nalogu na Tviteru.

Povezane vesti

On je objavio zastave država za koje tvrdi da podržavaju izraelske napade na Pojas Gaze i Zapadnu obalu, a među 25 zemalja, na drugom mestu, odmah iza zastave Sjedinjenih Američkih Država, nalazi se zastava Albanije, peta je zastava Bosne i Hercegovine, a 21. je zastava Severne Makedonije.

Netanjahuova objava izazvala je mnogo reakcija, a najviše korisnika iz Indije koji su zamerili izraelskom premijeru što nije pomenuo i njihovu zemlju među onima koje podržavaju izraelske operacije.

Objava ima više od 22.000 odgovora i više od 47.000 „lajkova“.

Džaferović: BiH ne podržava ubistva nedužnih civila

Reagujući na Netanjahuovu poruku, bošnjački član Predsedništva BiH Šefik Džaferović poručio je da Bosna i Hercegovina ne podržava vojnu akciju Izraela u pojasu Gaze.

„Moja poruka pemijeru (Benjaminu) Netanjahuu je da BiH ne podržava i ne može podržavati ubistva nedužnih civila u Gazi, koje vrše izraelske vojne snage“, naveo je Džaferović.

Džaferović je pozvao Netanjahua da obustavi „nesrazmerne napade na Gazu i da doprinese uspostavljanju mira za palestinski i izraelski narod“.

U vezi sa sukobima Izraela i Palestine, Bosna i Hercegovina nema zvaničan stav.

Bošnjački političari su osudili napade na Palestince, dok zvaničnici Republike Srpske podržavaju zvanični Tel Aviv.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare