Nova pucnjava u Kaliforniji – napadač na dve farme ubio sedam osoba

Svet 24. jan 202307:155 komentara
Kalifornija, pucnjava
Izvor: Tanjug/AP Photo/Jeff Chiu

Sedam osoba ubijeno je u pucnjavi na dve lokacije u gradu Half Mun Beju, na obali na severu Kalifornije, a čini se da je zločin počinila ista osoba, koja je privedena, izvestile su lokalne vlasti.

Grad Half Mun Bej nalazi se oko 50 kilometara južno od San Franciska.

Povezane vesti

Policajci koji su se odazvali na poziv na prvoj su lokaciji našli četiri poginule osobe i još jednu ranjenu, a zatim su na drugom mestu u blizini našli još tri mrtve osobe, rekla je na konferenciji za novinare šerif Kristina Korpus.

Obe lokacije na kojima su se dogodili napadi su farme, a kako je izvestio San Francisko hronikl, jedna od njih je farma pečuraka.

Snimak koji je objavio ABC 7 iz Half Mun Beja, pokazuje hapšenje prilikom kojeg dvojica muškaraca u civilu i jedan u uniformi, s oružjem u ruci, naređuju muškarcu da izađe iz automobila. Osumnjičeni za pucnjavu je izašao, srušen je na zemlju i pretresen. Ubrzo je na mesto događaja stiglo još naoružanih policajaca u uniformi.

U automobilu osumnjičenog pronađeno je oružje, rekla je Korpus.

Poslednje masovno ubistvo dogodilo se pre samo dva dana u Monterej Parku gde je u pucnjavi ubijeno 11 osoba.

O pucnjavama je obavešten i američki predsednik Džozef Bajden, napisala je na Tviteru njegova portparolka Karin Žen-Pjer. Predsednik je „pozvao savezne snage reda da pruže svu potrebnu pomoć lokalnim vlastima“, dodala je.

Komentari

Vaš komentar