Nova sekretarka za štampu Bele kuće – prva crna i LGBT osoba na toj poziciji

Svet 06. maj 202212:55 10 komentara
Džen Psaki, Karin Žan Pjer
Tanjug/AP Photo/Evan Vuči

Bela kuća je u četvrtak saopštila da će Karin Žan Pjer postati nova sekretarka za štampu Bele kuće, nakon što bude zamenila Džen Psaki koja napušta funkciju 13. maja, prenosi Glas Amerike.

Žan-Pjer, trenutno zamenica sekretarke za štampu, biće prva crna i prva gej osoba na toj poziciji, piše Glas Amerike.

„Ovo je istorijski trenutak“, rekla je Žan-Pjer u Beloj kući.

Svoju novu poziciju opisala je kao „čast i privilegiju“.

„Karin ne samo da donosi iskustvo, talenat i integritet koji su potrebni za ovaj težak posao, već će nastaviti da vodi put u komunikaciji o radu Bajden-Haris administracije u ime američkog naroda… Ona će biti snažan glas koji će govoriti u moje i ime ove administracije“, izjavio je predsednik Džo Bajden tim povodom.

„Džen Psaki je postavila standard za vraćanje pristojnosti, poštovanja i uljudnosti u salu za brifing Bele kuće“, rekao je predsednik.

„Želim da se zahvalim Džen što je podigla letvicu, direktno i istinito komunicirala sa američkim narodom i zadržala smisao za humor pri tome“.

Psaki, koja je radila kao sekretarka za štampu otkako je Bajden preuzeo dužnost, zahvalila mu je u tvitu na prilici, ocenivši da je Žan Pjer „izuzetna žena koja će uskoro biti na podijumu svaki dan“.

Psaki je na Tviteru objavila da je „reprezentacija važna“ i da će Žan Pjer „dati glas mnogima, ali i naterati mnoge da sanjaju o tome šta je zaista moguće…“.

„Jedva čekam da je vidim kako blista dok donosi svoj stil, briljantnost i gracioznost na podijum“, rekla je.

Komentari (10)

Vidi sve komentare