U Jerusalimu ranjeni otac i sin, napadač 13-ogodišnji Palestinac

Svet 28. jan 202310:43 > 13:0826 komentara
REUTERS/Ammar Awad

Dve osobe, otac i sin, upucane su i ranjene u novom napadu u Jerusalimu, u Izraelu, saopštili su u subotu ujutro policija i medicinari, a preneo Jerusalim post. Izraelska policija je ranije saopštila da podiže na najviši nivo upozorenje na opasnost od terorizma posle sinoćnjeg ubistva sedmoro Izraelaca i ranjavanje troje u terorističkom napadu kraj sinagoge u kvartu Neve Jakov u istočnom Jerusalimu, preneli su izraelski mediji. Samo jedan sat posle policijskog saopštenja, dve osobe su teško ranjene u novom napadu jednog kraj jerusalimskog Starog grada.

Policija je saopštila da je napadač na oca i sina 13-godišnji Palestinac iz istočnog Jerusalima. U njega su pucali i ranili ga naoružani civili.

Napadač je identifikovan kao Muhamed Alijat iz Silvana.

Policija je saopštila da su žrtve otac i sin. Sin je bio volonter u hitnoj službi, ali nije radio u vreme napada.

Hitna pomoć je saopštila da su njeni lekari lečili par u ulici Ma’alot Ir David u glavnom gradu, blizu kvarta Silvan u istočnom Jerusalimu, pre nego što su ih odveli u medicinski centar u gradu.

Bolnica je saopštila da su žrtve – muškarac u 20-im i 59-godišnji muškarac, u teškom, ali stabilnom stanju.

Obojica su zadobila rane od vatrenog oružja u gornji deo tela, prema bolničkim zvaničnicima.

Policija je saopštila da je 13-godišnji napadač stigao u oblast naoružan i da je očigledno sam izveo napad.

Najmanje sedam osoba je poginulo, a 10 ranjeno u terorističkom napadu u Jerusalimu u petak. Napadača su ubile snage bezbednosti nakon što je pokušao da pobegne i pucao na njih.

Komentari

Vaš komentar