Obama, Buš, Klinton i Karter pozvali Amerikance da se vakcinišu

Svet 11. mar 202115:501 komentar
REUTERS/Lisi Niesner

Četvorica bivših američkih predsednika i njihove supruge pozivali su Amerikance da se vakcinišu čim im budu dostupne vakcine protiv kovida-19, u okviru reklamne kampanje čiji je cilj da se prevazidje oklevanje gradjana da se vakcinišu.

U kampanji se pojavljuju predsednici Barak Obama, Džordž Buš, Bil Klinton i Džimi Karter kao i prve dame Mišel Obama, Lora Buš, Hilari Klinton i Rozalin Karter. Svi su vakcinisani protiv kovida-19.

U spotu od 60 sekundi bivši predsednici govore o tome čemu se najviše raduju kada se pandemija završi.

Klinton, 74, kaže da hoće da se vrati na posao i da može da se kreće. Obama, 59, kaže da želi da može da poseti svoju taštu, da je „zagrli i vidi za njen rodjendan“. Buš, 74, govori o odlasku na otvaranje stadiona Teksas rendžers sa tribinama punim publike.

Karter, 96, kaže da se vakcinisao kako bi pomogao da se pandemija završi „što je moguće pre“.

U video-spotu su bivši predsednici i njihove supruge snimljeni kako, dok primaju injekciju, pozivaju Amerikance da „sasuču rukav i urade svoj deo“ time što će se vakcinisati.

Još jedan propagandni spot u trajanju od 30 sekundi snimljen je neposredno posle inauguracije predsednika Džoa Bajdena 20. januara kada su bivši predsednici zajedno sa njim posetili Nacionalno groblje Arlington. U reklami Buš, Obama i Klinton ohrabruju narod da se vakciniše.

„Nauka je jasna, ove vakcine će zaštititi vas i one koje volite od ove opasne i smrtonosne bolesti“, kaže Buš.

Obama je rekao da su vakcine „prvi korak ka okončanju pandemije“ i pomeranju zemlje napred.

Reklamna kampanja objavljena je u trenutku kada SAD nastavljaju da povećavaju količinu raspoložive vakcine, a zdravstveni radnici izražavaju zabrinutost da deo Amerikanaca ne želi da se vakciniše, što bi usporilo put zemlje ka kolektivnom imunitetu.

Kampanja „Zavisi od vas“ ohrabruje Amerikance da posete vebsajt www.GetVaccineAnswers.org i poznaju se sa činjenicama o vakcinama.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.

Komentari

Vaš komentar