Od jula u Francuskoj opet rade diskoteke, mogu i koncerti sa publikom koja stoji

Svet 21. jun 202115:42 > 15:44 0 komentara
PASCAL GUYOT / AFP

Koncerti sa publikom koja stoji će ponovo biti odobreni u Francuskoj od 30. juna, a diskoteke će proraditi ponovo od 9. jula, objavila je francuska vlada, što predstavlja olakšanje za svet muzike i noćne zabave.

Povezane vesti

Ta mesta će biti otvorena isključivo uz podnošenje zdravstvene propusnice (dokaz o vakcinaciji ili skori negativan test na kovid) sa kapacitetima smanjenim na 75 odsto za događaje u zatvorenom, a nošenje maske će biti preporučeno ali ne i obavezno, navela je vlada posle sastanka sa predstavnicima sektora.

Jedini sektor koji je ostao zatvoren od početka pandemije koronavirusa odnosno 15 meseci, noćni lokali izlaze iz „teškog perioda“ za svoje šefove i dugog čekanja za goste, rekao je ministar zadužen za mala i srednja preduzeća Alen Grize.

Diskoteke mogu ponovo da se otvore 9. jula ali će pristup biti ograničen samo na one koji imaju zdravstvenu propusnicu, sa kapacitetom od 100 odsto na otvorenom i 75 odsto u zatvorenom, bez obaveznog nošenja maske.

Za koncerte sa stajaćom publikom važe iste mere, ali zdravstvena propusnica će biti potrebna tek kada se pređe 1.000 gledalaca, kao što je slučaj za predstave sa publikom na sedištima, rekla je francuska ministarka kulture Rozlin Bašlo.

Predlaže se da se uvedu brzi antigenski testovi na ulazima za koncerte i diskoteke za goste koji nisu stigli da izvade zdravstvenu propusnicu.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!