Ogroman talas razbio prozore trajekta u Nemačkoj, ima povređenih

Svet 18. feb 202207:26
trajekt
Izvor: screenshot/Facebook/Unwetter-Freaks

Dve su osobe poginule u oluji koja je zahvatila delove Nemačke u četvrtak, rušila drveće, izazvala prekide struje i poremetila vazdušni i železnički saobraćaj čime je broj žrtava nevremena u Evropi porastao na pet. U centralnoj nemačkoj saveznoj pokrajini Saska-Anhalt poginule su dve osobe, vozači u Bevensenu (37), i u selu Švenda (55) kada se na njihove automobile srušilo drveće, objavile su vlasti.

U severnoj luci Hamburg zbog olujnog vremena tri su osobe zadobile lakše povrede na trajektu o koji je udario talas i razbio stakla i zapljusnuo putnike.

Nemačka meteorološka služba DWD objavila je više upozorenja o dolasku oluje Ylenija kasno u sredu i najavila da bi opasni uslovi mogli da potraju nekoliko dana, do subote.

Povezane vesti

U Poljskoj su vetrovi duvali brzinom do 125 kilometara na sat i teško oštetili oko 500 kuća, nosili krovove, rušili drveće i uzrokovali nestanak struje za više od 324.000 domaćinstava širom zemlje. Dvojica radnika poginula su, a još dvojica su povređena kada je oluja prevrnula dizalicu na gradilištu u Krakovu.

Još jedan muškarac poginuo je na zapadu Poljske kada se na njegov automobil srušilo drvo.

Pogođena je i Češka, gde je više od 300.000 domaćinstava ostalo bez struje i poremećen je saobraćaj jer srušeno drveće blokira puteve i željezničke pruge. Najsnažniji vetrovi s naletima od 181 kilometara na sat zabeleženi su na području severne planine Snežke, najviše u zemlji.

Komentari

Vaš komentar