Najmanje devetoro poginulo u oluji širom Zapadne Evrope

Svet 19. feb 202214:282 komentara
Izvor: Tanjug/AP Photo/Michael Corder

Najmanje devet osoba je poginulo, mnogi od pada drveća, u oluji koja je zadesila Irsku, Britanjiju, Belgiju i Holandiju, dok je oko 400.000 ostalo bez struje u Britaniji.

Pročitajte još:

Ekipe u Zapadnoj Evropi uklanjale su danas oborena stabla i radile na ponovnom uspostavljanju struje nakon jedne od najrazornijih oluja u više godina.

Britanske i irske meteorološke službe nazvale su oluju Junis, a nemačke Zejnep oluju koja je juče pogodila region i druga je po redu velika oluja za nedelju dana.

Vetar je srušio toranj crkve u Velsu na jugozapadu Engleske, otkinuo delove kupolastog krova londonske O2 Arene, oborio drveće i ošteti zgrade u više zemalja.

Naleti vetra od 196 kilometara na sat u nekim momentima zabeleženi su juče na ostrvu Vajt. Ukoliko bude potvrdjena, to bi bilo najviša dosad zabeležena brzina vetra u Engleskoj.

Britanska nacionalna železnička asocijacija saopštila je da su železničke linije u većem delu države i dalje blokirane i da će tako ostati tokom dana.

Meteorološka služba je saopštila da će snažniji vetar danas pogoditi južne obale Engleske i Velsa, a moguće su i dodatne štete, dok bi sneg i led mogli da izazovu poremećaje na severu.

Komentari

Vaš komentar