Pabovi traže od britanske vlade da odredi datum otvaranja

Svet 10. feb 202110:46
Pab, Velika Britanija, Liverpul
Paul ELLIS / AFP

Britanski pabovi zatražili su od vlade da odredi datum ponovnog otvaranja nakon što je taj sektor tokom 2020. doživeo drastičan pad prihoda zbog restriktivnih mera usled pandemije koronavirusa.

Sektorsko udruženje BBPA (British Beer & Pub Association), koje predstavlja 20.000 lokala, u saopštenju predlaže mapu puta za nastavak rada kafića nakon ukidanja restriktivnih mera.

Udruženje predlaže otvaranje pabova istovremeno sa ostalim prodavnicama nakon vakcinacije najosetljivijih kategorija stanovnika.

Pabovi takođe žele da nakon otvaranja budu ukinute restriktivne mere, poput konzumiranja alkohola samo uz obrok ili policijskog časa od 22 sata.

Taj sektor zato traži od vlade precizan raspored i datum ponovnog otvaranja „s obzirom na ozbiljne posledice zatvaranja“.

Prodaja piva je tokom 2020. opala za 56 odsto što je gubitak prihoda od 7,8 milijardi funti. „Pabovi su desetkovani“ i „u ovim okolnostima više ne možemo da izdržimo“, rekao je predsednik BBPA Filip Vajthed i istakao da je tom sektoru potrebna finansijska pomoć vlade.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.

Komentari

Vaš komentar