Papa tokom boravka u bolnici posetio decu na onkologiji

Svet 31. mar 202322:29 2 komentara
papa onkologija
Handout / VATICAN MEDIA / AFP

Papa Franja koji u subotu treba da se vrati u Vatikan nakon trodnevnog lečenja zbog bronhitisa, u petak je neplanirano posetio dečju onkologiju u rimskoj bolnici Đemeli gde se leči.

Tokom poslepodneva 86-godišnji papa posetio je onkološko odeljenje poliklinike Đemeli, darujući deci čokoladna jaja, krunice i knjige, saopštila je Sveta Stolica.

Tokom iznenadne posete koja je trajala tridesetak minuta, Sveti Otac je krstio novorođenče staro tek nekoliko nedelja Mihaela Anđela. Na videosnimku i fotografijama koje je objavio Vatikan vidi se papa koji se, nasmejan, oslanja na hodalicu, piše po papiru i prska glavu novorođenčeta svetom vodicom.

Nekoliko sati ranije Vatikan je potvrdio da bi papa Franja u subotu trebalo da napusti bolnicu i predvodi misu na Cvetnu nedelju 2. aprila na Trgu svetog Petra.

Ranije u petak, izvor iz Vatikana rekao je da je Papa proveo drugu mirnu noć u bolnici, što je još jedan znak da se dobro oporavlja od infektivnog bronhitisa.

Poglavar Rimokatoličke crvke, čije se zdravstveno stanje „očigledno popravlja“, kako kažu lekari, u sredu je primljen u rimsku bolnicu, gde prima antibiotsku terapiju.

U četvrtak uveče „Papa je večerao picu zajedno s onima koji se brinu o njemu ovih dana dok je u bolnici: s lekarima, medicinskim sestrama, tehničarima i pripadnicima žandarmerije“, dodao je direktor vatikanske službe za odnose s javnošću Mateo Bruni.

Spomenuvši „zakazane preglede“, portparol Vatikana je u sredu rekao da papa Franja boluje od „respiratorne infekcije“ i da je poslednjih dana imao teškoća s disanjem.

Komentari (2)

Vidi sve komentare