Peskov: Rusija spremna na diplomatsko rešenje – pod sopstvenim uslovima

Svet 03. avg 202213:3454 komentara
Shamil Zhumatov/POOL/AFP

Rusija je bila i ostala spremna da diplomatskim putem reši ukrajinski problem, ali Moskva će to činiti pod svojim uslovima i oni će biti ispunjeni na ovaj ili onaj način, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

„Zaista, Rusija je bila i ostala spremna da diplomatskim putem reši ukrajinski problem – pod sopstvenim uslovima. Ovde je jednostavno umesno još jednom podsetiti da su ti uslovi dogovoreni u Istanbulu. I na njih su se složile obe strane – pregovarači Rusije i Ukrajine“, istakao je Peskov.

Kako prenosi Sputnjik, portparol Kremlja je podsetio da je kasnije Kijev odustao od ovog sporazuma i skrenuo sa pregovaračkog koloseka.

„Rusija je spremna (za pregovore). Naši uslovi su dobro poznati ukrajinskoj strani. Na ovaj ili onaj način, oni će biti obezbeđeni“, zaključio je Peskov.

U Istanbulu je 29. marta održana još jedna runda pregovora, tokom koje je ruska strana dobila pisane predloge ukrajinske strane, uključujući odbijanje članstva u vojnim savezima, i ideje da se Krim vrati vojnim putem.

Više informacija potražite na stranici Rat u Ukrajini.

Komentari

Vaš komentar