Poginuo još jedan ruski tajkun – pregazila ga „lada niva“

Svet 07. jan 202318:53 58 komentara
Vladimir Putin
Mikhail Klimentyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP/Tanjug

Magomed Abdulajev, bivši čelnik ruske regije Dagestan, poginuo je u nakon što je na njega naleteo automobil. Radi se o poslednjem slučaju zagonetnih smrti osoba koje su bili bliski režimu ruskog predsednika Vladimira Putina.

Povezane vesti

Magomed Abdulajev, bivši premijer ruske regije Dagestan, poginuo je nakon što je na njega u Mahačkali, glavnom gradu regije, naletela „lada niva“ koju je vozio muškarac (55).

Ruski mediji javljaju da je spomenuti tajkun prelazio pun izvan obeleženog pešačkog prelaza, a smrt je potvrdila i služba za odnose s javnošću Ministarstva unutarnjih poslova, izvestio je Postsen, a prenosi Dnevnik.hr.

„Kao rezultat nesreće, pešak, stanovnik grada (61), je prevezen u bolnicu. Onde je preminuo zbog teških telesnih povreda“, stoji u saopštenju iz Ministarstva.

Abdulajev je poslednji u dugom nizu istaknutih osoba bliskih režimu Vladimira Putina koji su od početka rata u Ukrajini preminuli u sumnjivim okolnostima.

Ruski mediji javljaju da je bio blizak prijatelj bivšem ruskom predsedniku i premijeru Dmitriju Medvedevu, jednom od najradikalnijih ljudi iz Putinovog kruga. Abdulajev je na čelu Dagestana bio od 2010. do 2013. godine, kada je predsednik Rusije bio Medvedev budući da Putin po ruskom ustavu tada nije mogao da osvoji još jedan predsednički mandat.

Osim toga, Abdulajev i Medvedev poznavali su se iz studentskih dana na Državnom univerzitetu u Sankt Peterburgu. Kao i Medvedev, i Abdulajev je bio veliki zagovornik ruske invazije na Ukrajinu.