Političar i novinar se potukli usred emisije na ukrajinskoj televiziji

Svet 20. feb 202216:5323 komentara
Printscreen YouTube/DDS

Novinar Juri Butusov i član Platforme za život Nestor Šufrič potukli su se tokom gostovanja u ukrajinskoj emisiji Savika Šustera, "Sloboda govora".

Žestoka rasprava prerasla je u fizički obračun kada je Šufrič istaknuo da je “Platforma za život” druga po snazi u parlamentu, kao i da “narod Ukrajine podržava njegovu stranu”.

Butusov je tada prozvao članove “Platforme za život” izdajicama, pa ih optužio za izdaju i za širenje ruske propagande i narativa u Ukrajini.

Voditelj emisije, koja je emitovana uživo, je pokušao da smiri situaciju, naglašavajući da je “na sudu da odluči da li je neko izdajnik“, ali nije uspeo, jer se Butusov brzo približio Šufriču i udario ga u lice.

Šufrič je ustao kako bi uzvratio udarac, ali obojica su pala na pod u čvrstom zahvatu pre nego što je Butusov uhvatio svog protivnika oko glave.

Ostali gosti u emisiji, uključujući bivšeg premijera Ukrajine Arsenija Jacenjuka i bivšeg predsednika Petra Porošenka, su ih molili da prestanu. Nakon minuta tuče i rvanja na podu studija, uspeli su ih da ih razdvoje.

Kada se situacija malo smirila, Šufrič je na nekoliko minuta napustio studio, da bi se potom vratio i rivalu poručio da je “običan provokator”, kao i da “grebe poput devojčice”.

Komentari

Vaš komentar