Poljski premijer se predomislio – ipak nema bonusa fudbalskoj reprezentaciji

Svet 06. dec 202220:464 komentara
Izvor: REUTERS/Bernadett Szabo

Premijer Poljske Mateuš Moravjecki odustao je od svoje prvobitne izjave o dodeli bonusa fudbalskoj reprezentaciji za rezultat na Svetskom prvenstvu u Kataru, usled velike inflacije i teške situacije u zemlji.

To je iznenadni preokret, nakon što je Moravjecki nekoliko sati ranije rekao da su igrači zaslužili neku vrstu bonusa, pošto su prošli grupnu fazu Svetskog prvenstva, prvi put posle 36 godina.

Posle kontroverze podstaknute velikom inflacijom i teškom situacijom, Moravjecki je na Fejsbuku objavio da „neće biti vladinih sredstava“ za bonuse fudbalera. On je rekao da je nedovoljno finansiranje jedan od problema koji stoje na putu razvoja poljskog fudbala i dodao da će državni novac biti upotrebljen da se to popravi.

Na sastanku uoči odlaska reprezentacije u Katar, Moravjecki je obećao fudbalerima „veoma dobru nagradu“, ako stvari dobro prođu. Mediji su naveli da se pričalo o najmanje 30 miliona zlota, odnosno 6,7 miliona dolara.

Poljska je prošla Grupu C pobedom protiv Saudijske Arabije, remijem protiv Meksika i porazom od Argentine. U osmini finala igrala je protiv branioca titule selekcije Francuske i izgubila je sa 1:3.

Uz budžetski deficit, veliku potrošnju na odbranu i inflaciju veću od 17 odsto, portparol Vlade nedavno je rekao da neće biti bonusa za igrače i da će novac biti potrošen na obuku dece i razvoj fudbalske infrastrukture.

Komentari

Vaš komentar