Nemački RTL u jednoj od novih epizoda emisije “Tim Volraf – Reporter na tajnom zadatku” posetio je restorane brze hrane u kojima je istraživački tim novinara Gintera Volrafa otkrio užasne stvari.
Naime, pronašli su pokvarene burgere, suve umake, miševe, crve, pokvarenu hranu na koju su prezaposleni radnici samo stavili nove oznake s dužim rokom trajanja i još mnogo toga, piše Fenix magazin.
“Tim Volraf” istraživao je poslovnice Burger Kinga u Kelnu, Haleu, Bernau kod Berlina i Minhenu.
Nakon što su novinari suočili kompaniju s rezultatima svog istraživanja 29. avgusta, dva dana kasnije podružnica u Kelnu na Frizenplacu je zatvorena. Kako pišu nemački mediji, na vratima Burger Kinga stoji natpis: “Zbog tehničkih razloga naš restoran do daljeg ostaje zatvoren”.
Do 3. septembra zatvorile su sve poslovnice Burger Kinga u kojima je istraživački tim sprovodio svoju tajnu akciju. “Tim Volraf“ je tim povodom poslao upit Burger Kingu i dobio sledeći odgovor: “Nakon što smo čuli za vaše optužbe, zajedno s našim franšiznim partnerima smo odmah delovali i preduzeli odgovarajuće mere. Odmah smo zatvorili navedene poslovnice i naručili vanrednu, spoljnu reviziju za svih 750 Burger King restorana u Nemačkoj, koja će biti završena najkasnije do kraja septembra 2022. godine”.
Burger King vrlo ozbiljno shvara iznesene optužbe, privremeno je zatvorio i pažljivo proverio restorane prikazane u članku. Gde god smo identifikovali probleme koje treba da poboljšamo, razvili smo akcione planove koje dosledno sprovodimo, stoji u saopštenju Burger Kinga.
Koje je tvoje mišljenje o ovome?
Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare