Poslanica više puta sipala vodu u torbu svog kolege iz druge stranke

Svet 18. jun 202423:49 9 komentara
Shutterstock/Mircea Moira

Republikanska poslanica države Vermont u SAD se izvinila što je više puta sipala vodu u torbu svog kolege demokrate koji ju je snimio kako to radi.

Poslanica Predstavničkog doma Meri Morisi se u ponedeljak javno izvinila republičkom predstavniku Džimu Kerolu, kolegama i građanima Vermonta. Oboje su iz Beningtona, grada sa 15.000 stanovnika.

„Zaista se stidim zbog svojih postupaka“, rekla je Morisi. Rekla je da će raditi na „rešavanju i obnavljanju odnosa kroz naš zakonodavni proces“.

Kao odgovor, Kerol je rekao na sednici da je čuo iskrenost u njenom glasu, ali da i on mora da bude iskren, rekavši: „Pet meseci sam prolazio kroz to, to je bilo mučenje“.

Kerol je za Asošijeted pres rekao da je torba koju kači u hodniku Parlamenta bila natopljena nekoliko puta nedeljno u januaru i februaru. Zatim, pošto je u februaru bio optužen za vožnju u alkoholisanom stanju i vratio se sa rehabilitacije, njegova torba je bila skoro svakodnevno natopljena.

„Bilo je nemilosrdno“, rekao je Kerol, dodavši da je prilično uveren da je to radila Morisi, za koju je rekao da ga je često maltretirla. Postavio je video kameru iza šala na suprotnom zidu i snimio Morisi kako sipa vodu iz čaše u torbu 23. i 26. aprila. Zatim je pokazao snimak predsednici Predstavničkog doma Džil Krovinski koja se suočila s Morisi.

„Ovo je zaista uznemirujuća situacija koja je u suprotnosti s našom zakonodavnom praksom“, rekla je Krvinski, demokratkinja, u saopštenju. Ona je dodala da su „integritet i pristojnost našeg zakonodavnog postupka i zakonodavca od najveće važnosti, a bilo kakve radnje ili ponašanje koje kompromituju ove vrednosti biće temeljno istraženo i rešeno“.

Pročitajte još:

Morisi nije rekla zašto je to radila.

Kerol je u ponedeljak rekao kolegama poslanicima da će prvi put kada on i Morisi sednu da razgovaraju biti nezgodno, „ali moramo od nečega da počnemo“.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare