Pratio Gugl mapu i završio mrtav: Porodica najavila tužbu

Svet 21. sep 202318:41 6 komentara
Shutterstock/mhong84

Porodica Filipa Paksona tuži Gugl zbog njegove smrti, kako tvrde, tehnološki gigant je na svojim mapama pogrešno navodio muškaca koji je skrenuo sa puta i upao u reku.

Pakson je umro u septembru 2022. nakon pokušaja da pređe preko oštećenog mosta u Hikoriju u Severnoj Karolini, jer Gugl mapa nije registrovala oštećenje. Portparol Gugla je rekao da kompanija razmatra optužbe.

Gospodin Pakson, otac dvoje dece, vozio se kući sa proslave devetog rođendana svoje ćerke u kući prijatelja. Njegova žena je ranije odvezla njegove dve ćerke kući, a on je ostao da pomogne u čišćenju, prenosi BBC.

„Neupućen u lokalne puteve, oslanjao se na Gugl mape, očekujući da će ga bezbedno uputiti kući svojoj ženi i ćerkama“, rekli su advokati porodice u saopštenju u kojem su najavljivali tužbu.

„Tragično, dok je vozio oprezno po mraku i kiši, ne sluteći je sledio Guglove zastarele smernice udarivši u Snou Krik, gde se udavio. Lokalni stanovnici su u više navrata kontaktirali Gugl kako bi promenili svoje onlajn mape nakon što se most srušio 2013. godine“, tvrdi se u tužbi.

Barijere koje su inače bile postavljene preko ulaza na most su nedostajale zbog vandalizma. Porodica takođe tuži tri lokalne kompanije, tvrdeći da su one imale dužnost da održavaju most.

Potparol Gugla za AP Njuz iskazao je najdublje simpatije prema porodici Pakson.

„Naš cilj je da pružimo tačne informacije o rutiranju u Mapama, zbog čega razmatramo ovu tužbu“, rekao je potparol.