Predsednik Češke Miloš Zeman prevezen u bolnicu

Svet 14. sep 202112:542 komentara
Miloš Zeman, predsednik Češke
Izvor: Reuters/David W Cerny/File Photo

Predsednik Češke Miloš Zeman (77) prevezen je, iz za sada nepoznatih razloga, u vojnu bolnicu u Pragu, u kojoj se igrom slučaja obreo i bivši predsednik Vaclav Klaus zbog problema sa visokim pritiskom.

Vojna bolnica je potvrdila da je Zeman hospitalizovan, ali je odbila da komentariše zašto i da potvrdi nezvanične informacije dnevnika Pravo da se radi o potrebi dužeg lečenja.

Bilo kakav komentar za medije odbio je i Zemanov portparol, dok je njegov savetnik Martin Nejedli rekao da je navodno čuo da je predsednik zakazivao redovnu kontrolu.

Česi nemaju potpune i detaljne informacije o zdravstvenom stanju svog predsednika, osim toga da ima šećernu bolest i neuropatiju u nogama, zbog čega se godinama otežano kretao, a od aprila ove godine je u invalidskim kolicima.

Klaus (80), koji je jedan od glavnih protivnika vakcinacije, pokrivanja lica i drugih sanitarnih mera u pandemiji kovida-19, preležao je tu bolest krajem februara, a tokom ovog vikenda osećao se loše.

„Bilo mu je loše i tokom pregleda su konstatovali da ima visok pritisak. Sada čeka dalje testove u bolnici“, kazao je Klausov portparol Petr Macinka.

Komentari

Vaš komentar