Premijer liga namerava da odustane od ugovora za emitovanje sa Rusijom

Svet 04. mar 202216:31 3 komentara
Tanjug/AP Photo/Jon Super

Engleska Premijer liga mogla bi da bude skinuta sa ruskih TV ekrana već sledećeg vikenda, piše Digitaltveurope.

Kako navode, izvršni direktor Premijer lige Ričard Masters potvrdio je da su njeni dogovori sa ruskim kompanijama, uključujući i partnere za emitovanje, u fazi revizije.

Premijer ligu u Rusiji emituje Rambler Media (kojom upravlja državna banka Sberbank) preko OTT platforme Okko Sport. Trogodišnji ugovor koji ističe na kraju sezone 2021-22 navodno je vredan oko sedam miliona evra po sezoni, navodi se.

PROČITAJTE I:

Match TV u vlasništvu Gazproma trenutno treba da preuzme prava u šestogodišnjem ugovoru od sezone 2022-23, koji je vredan oko 50 miliona evra. Match TV takođe ima ugovore sa Fudbalskim savezom za FA kup, sa UEFA za Ligu šampiona i sa španskom La Ligom.

Nakon Mastersovih komentara da se dogovori razmatraju, The Athletic piše da je liga uverena da će biti isključena iz postojećih ugovora do sledećeg vikenda. Utakmice će se i dalje prikazivati na ruskoj televiziji ovog vikenda, a za ligu je potreban pravni razlog za raskid ugovora.

„U vezi sa našim ugovorima o međunarodnom emitovanju u Rusiji, očigledno je da su pod revizijom. I po mnogo čemu. Voleo bih da ruski narod ovog vikenda vidi snagu osećanja u Premijer ligi i engleskom fudbalu. Ali mi ih veoma pažljivo posmatramo u smislu suspenzije ili raskida, s obzirom na trenutne okolnosti“, rekao je Masters.

Ruska invazija na Ukrajinu već je imala značajne posledice u svetu sporta. UEFA i FIFA su zabranile ruskim klubovima i nacionalnim timovima da učestvuju u međunarodnim takmičenjima, na šta se Ruski fudbalski savez žalio, dok je Formula jedan raskinula ugovor sa VN Rusije.

I vlasnik Čelsija Roman Abramovič stavio je klub iz zapadnog Londona na prodaju.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare