Preminula Barbara Volters

Svet 31. dec 202212:26 0 komentara
REUTERS/Lucas Jackson/File Photo

Prva američka voditeljka večernjih televizijskih vesti i jedno od naprepoznatljivijih lica na američkoj televiziji Barbara Volters preminula je u svom domu u Njujorku, u 93. godini.

Vest je objavila televizija ABC, na kojoj je Volters provela najveći deo svoje karijere duge pet decenija. Svoj televizijski put počela na NBC u emisiji „The Today Show“ tokom 60-ih godina prošlog veka, a radila je kao scenaristkinja i producentkinja.

U istoriju je ušla kao prva žena koja je bila deo voditeljskog para u večernjim vestima, što je do tada bila pozicija isključivo za muškarce, prenosi Rojters.

Volters je 1997. pokrenula popularnu žensku emisiju „The View“ (Pogled), a tokom karijere postala je poznata po razgovorima s najutjicajnijim i najmoćnijim ljudima širom sveta.

Na listi ljudi s kojima je vodila vrlo zanimljive razgovore našli su se nekadašnji kubanski predsednik Fidel Kastro, britanska premijerka Margaret Tačer, libijski vođa Moamer Gadafi, irački vladar Sadam Husein, kao i svaki od američkih predsednika sa svojim suprugama počevši od Ričarda i Pat Nikson.

Za svoj rad dobila je 12 nagrada Emi, a 11 od njih je osvojila radeći za ABC.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!