Preporuka ECDC: Ne idite na ova grčka ostrva zbog skoka broja zaraženih

Svet 29. jul 202120:3116 komentara
Grcka_plaza
Izvor: Pixabay

Grčka ostrva u južnom Egejskom moru označena su tamnocrvenom bojom na karti Evropskog centra za prevenciju i kontrolu bolesti (ECDC) COVID-19 u četvrtak nakon porasta infekcija, što znači da se ne preporučuju putovanja osim onih neophodnih.

Grupa od 13 ostrva uključuje najpopularnije grčke destinacije za strane turiste – Mikonos, Santorini i Rodos – koja, zajedno, privlače milione ljudi svakog leta.

Pročitajte još

Zamenik grčkog ministra civilne zaštite Nikos Hardalias izjavio je kasnije u četvrtak da su Mikonos i Ios, još jedno popularno turističko odredište, “na korak” od vlasti koje nameću ograničenja. Rekao je da je situacija zabrinjavajuća i na ostrvima Zakintos, Tinos, Lefkada, Santorini, Paros i Rodos.

Grčka, koja zavisi od turizma, oslanjala se na promovisanje ostrva bez koronavirusa kako bi privukla posetioce ovog leta, nadajući se da će oporavak međunarodnih putovanja oživeti sektor nakon 2020, njegove najgore godine u poslednjih nekoliko decenija.

Uprkos uspešnom junu u smislu dolazaka i izražavanja optimizma ministara i turističkih zvaničnika, ostaje neizvesnost oko toga kako će se sezona odvijati.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.

Komentari

Vaš komentar