Prevrnuo se autobus na autoputu u Nemačkoj, putnici iz Srbije lakše povređeni

Svet 30. jul 202115:08 > 19:0926 komentara
Autobus, Nemačka, saobraćajna nesreća
Izvor: REUTERS/Oliver Barth

Nemački autobus, na putu iz Srbije ka Švedskoj, prevrnuo se na auto-putu u blizini Berlina, prenose nemački mediji. Povređeno je 19 putnika, među kojima su državljani Nemačke, Švedske, Izraela kao i sedam državljana Srbije, koji nisu životno ugroženi. Najteže su povređeni vozači.

Nesreća se dogodila na autoputu A13, nedaleko od glavnog grada Nemačke, zbog čega je saobraćaj jedno vreme bio obustavljen u oba smera, prenosi RBB24.

Kako piše RTS, autobus nemačkog auto-prevoznika, koji je vozio na liniji Beograd–Stokholm, u pokušaju da se prestroji na auto-putu udario je u bankinu i prevrnuo se.

Iz Ambasade su rekli za RTS da su studenti lakše povređeni i van životne opasnosti. Oni su raspoređeni u nekoliko bolnica, pa je komunikacija sa njima otežana.

Prema podacima policije i vatrogasaca, povređeno je svih 19 osoba koje su se nalazile u autobusu – 17 putnika i dva vozača. Među povređenima su državljani Nemačke, Švedske, Izraela i Srbije.

Iz policije navode i da je teže povređeno devet putnika koji su helikopterom prevezeni u bolnice u Kotbusu i Berlinu.

Prema rečima lokalnih zvaničnika, reč je o nemačkom autobusu koji je dolazio iz Srbije.

U akciji spasavanja učestvovalo je šest helikoptera, 160 hitnih službi i 67 vozila. Saobraćaj na autoputu potpuno je normalizovan oko 14 časova.

Komentari

Vaš komentar