Privedeno nekoliko osoba nakon pretresa prostorija fudbalskog kluba Barselona

Svet 01. mar 202113:18 > 13:25
Žozep Bartomeu
Izvor: Tanjug / AP, Emilio Morenatti

Katalonska policija saopštila je da je privela nekoliko osoba nakon pretresa prostorija fudbalskog kluba Barselona.

Portparol katalonske policije nije želeo da otkrije identitet privedenih, ali su lokalni mediji javili da je među njima i bivši predsednik kluba Žozep Marija Bartomeu ( na fotografiji).

Po navodima medija, privedeni su i izvršni direktor Oskar Grau i šef pravnog tima Roman Gomes Ponti.

Španski mediji su izvestili da je ova operacija policije povezana sa prošlogodišnjom aferom „Barsagejt“ kada su klupski zvaničnici optuženi za pokretanje kampanje blaćenja sadašnjih i bivših igrača koji su bili kritični prema klubu i tadašnjem predsedniku.

Iz Barselone su ranije priznali da je kompanija „I3 Ventures“ „pružalac usluga“ klubu, ali da „nema nikakve veze sa pomenutim nalozima“.

Radio Kadena Ser je objavio da je kompanija koristila lažne naloge na društvenim mrežama kako bi diskreditovala protivnike, a čak i neke od igrača Barselone, koji su izražavali stavove protiv kluba.

Navodi se da se, između ostalih, radi o fudbalerima kao što su Lionel Mesi i Žerar Pike, kao i o bivšem treneru Barselone Pepu Gvardioli.

Radio Kadena Ser preneo je da je kampanja imala za cilj da poboljša imidž predsednika Barselone Bartomeua i direktora, ali i da je ciljala druge predsedničke kandidate.

Bartomeu je podneo ostavku u oktobru, a današnja akcija policije dolazi nedelju dana pre nego što bi u klubu trebalo da se održe izbori za novog predsednika.

Komentari

Vaš komentar