Probudio se posle godinu dana iz kome – ne zna za koronu, iako je dvaput imao

Svet 08. feb 202112:28 > 12:313 komentara
Britanac se probudio iz kome
REUTERS/Molly Darlington

Mladić iz Velike Britanije probudio se iz kome nakon gotovo godinu dana, nesvestan da vlada pandemija koronavirusa, iako je i sam dva puta u međuvremenu bio zaražen koronom.

Džozef Flavil je devetnaestogodišnjak koji je zadobio povredu mozga nakon što ga je automobil udario u Engleskoj 1. marta 2020. godine, oko tri sedmice pre uvođenja prvog zaključavanja.

Njegova porodica tokom tog vremena uglavnom nije mogla biti u njegovoj blizini zbog ograničenja uvedenih kako bi se pokušalo suzbiti širenje koronavirusa, a s njim su pokušavali da komuniciraju putem video veze.

“Džozef je počeo da pokazuje male znakove oporavka, zbog čega smo oduševljeni. Sad znamo da nas može čuti”, rekla je njegova tetka za Reuters.

Dodala je da Džozef  trenutno komunicira putem treptaja, pri čemu jedan treptaj označava ‘da’, a dva ‘ne’. Od njegove nesreće, Velika Britanija zabeležila je gotovo četiri miliona slučajeva kovid-19 i više od 110 hiljada smrtnih slučajeva.

Njegova tetka je istakla da je pred Džozefom, koji se pre nesreće strastveno bavio sportom, još dug put oporavka i povratka u normalan život.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.

 

 

Komentari

Vaš komentar