Psiholog: To što je Brajan Volš raskomadao suprugu – ne znači da je psihotičan

Svet 01. feb 202319:1217 komentara
Tanjug/ Greg Derr/The Patriot Ledger via AP, Pool

To što je Brajan Volš, kako tvrdi američko tužilaštvo, ubio svoju ženu Anu Volš i raskomadao njeno telo, ne znači da je psihotičan, već ukazuje na jezivi metod, smatra kriminalistički psiholog Luis Šlezinger.

Šlezinger ne sarađuje sa vlastima na Volšovom slučaju, ali je tokom karijere imao iskustva sa slučajevima komadanja tela.

Povezane vesti

U intervjuu za San je naveo da su u slučajevima na kojima je radio gde je počinilac raskomadao svoju žrtvu, ubica nikad nije bio psihotičan.

„Ovo morate da posmatrate iz referentnog okvira prestupnika“, rekao je Šlezinger.

On je rekao da u većini slučajeva, komadanje žrtve nema nikakve veze sa psihičkim stanjem prestupnika i umesto toga predstavlja metod za rešavanje problema.

„Izaći iz kuće sa mrtvim telom nije lako, veoma je teško, tako da je komadanje tela rešenje“, smatra on.

„Ogroman“ razlog zašto prestupnici odlučuju da raskomadaju svoje žrtve je da se otarase tela, rekao je Šlezinger.

„Ovo se obično dešava kada se ubistvo dogodilo u nečijoj kući. Jer, kada ubijete svoju ženu, na primer, kako da iznesete telo iz kuće? To je veoma teško, tela su velika, veoma je teško kada su mrtvi. Dakle, ono što će uraditi je da raskomada telo da bi ga se otarasili“, naveo je psiholog.

Dodao je da ako žrtva bude ubijena miljama daleko, na primer u šumi, većina prestupnika bi samo ostavila telo tamo.

„Ne poznajem životnu situaciju Brajana Volša, ali u njegovom umu – nije mogao samo da izvuče telo i ubaci ga u auto. Na taj način ćeš biti uhvaćen. Ljudi će te videti. Mnogo je teže nego što mislite“, rekao je Šlezinger.

Muž ubica

Brajan Volš (46) uhapšen je 8. januara i optužen da je doveo policijske istražitelje u zabludu tokom njihove istrage o nestanku njegove žene, pre nego što je na kraju optužen za njeno ubistvo.

Nove optužbe podneo je okružni tužilac Norfolka Majkl Morisi.

Tokom Volšovog suđenja 9. januara, tužioci su otkrili da su vlasti navodno pronašle „mrlje krvi i slomljen nož“ u podrumu porodične kuće u Kohasetu u Masačusetsu.

Tužioci tvrde da je Volš kupio sredstva za čišćenje u vrednosti od 450 dolara u Home Depot dan nakon što je Ana poslednji put viđena.

Volš je navodno rekao policiji da je 2. januara, zajedno sa sinom, izašao iz kuće samo po sladoled.

Međutim, snimci sa nadzornih kamera su ga primetili u Home Depot u Roklandu, kako kupuje krpe, kante, razne vrste traka i ceradu, rekli su tužioci na sudu.

Prema sudskim dokumentima, Volš je platio u gotovini i nosio masku i rukavice kada je ušao u prodavnicu za stgvari za kuću.

Takođe je snimljen 2. januara i u kafiću u Norvelu, zajedno sa svojim sinom, a taj video je objavio 7NEWS.

On je zadržan uz kauciju od 500.000 dolara i trebalo bi da se pojavi pred sudom 9. februara.

Komentari

Vaš komentar