Pucnjava ispred Pentagona, ubijeni policajac i napadač

Svet 03. avg 202117:56 > 21:044 komentara
Pucnjava, Pentagon, SAD
Izvor: AP Photo/Andrew Harnik

Jedan policajac preminuo je od posledica ranjavanja u incidentu koji se dogodio ispred zgrade Pentagona, potvrdila su dva izvora za CNN. Agencija AP javlja da su osumnjičenog za napad ubili pripadnici snaga bezbednosti.

Pucnjava se dogodila na platformi za čekanje prevoza ispred kompleksa, a Pentagon je jedno vreme bio „zaključan“ i osoblju nije bilo dozvoljeno da izađe.

Kako prenosi CNN, radi se o glavnom stajalištu, na koje dolazi više linija autobusa i nekoliko železničkih, a dnevno tu prođe na hiljade zaposlenih u Pentagonu.

„Dogodio se incident u tranzitnom centru Pentagona“, rekao je portparol obezbeđenja Kris Lejmen, ne navodeći mnogo detalja.

Pentagon je ponovo „otvoren“, odnosno zaposleni mogu da napuste zgrade, ali koristeći druge koridore za prolaz. Koridor pored ulaza na platformu za prevoz i ona sama su i dalje zatvoreni, javlja CNN.

 

Vatrogasna služba (Arlington Fire) je tvitovala da su naišli na „više pacijenata“, tokom „incidenta aktivnog nasilja“ u oblasti Pentagona. Više detalja o pacijentima nisu naveli.

Pucnjava, Pentagon, SAD
AP Photo/Andrew Harnik

 

U tekućoj godini, do 31. jula, ranjeno je 185 policajaca, od kojih je 35 ubijeno u pucnjavi, navodi CNN podatke Nacionalnog bratskog policijskog reda.

Komentari

Vaš komentar