Pucnjava u prodavnici u Ohaju, jedan mrtav, najmanje tri osobe ranjene (VIDEO)

Svet 21. nov 202307:13 4 komentara

Najmanje tri osobe ranjene su u pucnjavi u marketu Volmart u blizini Dejtona u Ohaju, saopštile su vlasti, a prenosi CNN. Rojters navodi da je jedna osoba ubijena.

Kako je javila televizija WHIO pozivajući se na svoje reportere s lica mesta, svedoci su rekli medijima da je muškarac otvorio vatru iz jurišne puške.

Prema navodima lokalnih medija, ubijeni je najverovatnije napadač.

„U ovom trenutku nema aktivne pretnje. Policija u Biverkriku istražuje i objaviće dodatne informacije kada budu dostupne“, saopštila je policijska uprava Biverkrika u objavi na društvenim mrežama.

Nejasno je šta je dovelo do pucnjave, a policija nije dala nikakve detaljnije informacije o incidentu u prodavnici u Biverkriku, predgrađu istočno od Dejtona.

Portparolka medicinskog centra Soin Kler Majri potvrdila je da su tri osobe na lečenju u bolnici. Nisu dostupni detalji o pacijentima ili njihovim povredama.

„Slomljeno nam je srce onim što se dogodilo u našoj prodavnici u Biverkriku u Ohaju“, rekao je portparol Volmarta u izjavi za CNN. „Blisko sarađujemo sa istražiteljima na licu mesta“, dodao je on.

Slike s mesta događaja pokazuju niz policijskih automobila s upaljenim svetlima ispred prodavnice.

„Doslovno sam samo kupovala stvari za Dan zahvalnosti i ovaj tip je prošao pored mene s jurišnom puškom i počeo da puca“, rekla je jedna žena u videu objavljenom na društvenim mrežama, dodajući da ne može da potvrdi je li neko ranjen ili ubijen. „Trčala sam… Pucao je 10 puta… Srećna sam što sam živa“, rekla je uplakana.

Drugi svedok na društvenim mrežama opisao je napadača kao „visokog, mladog belca“ koji nosi vojnu torbu.