Putnici aviona Singapur erlajnsa pogođenog turbulencijama još uvek u bolnici

Svet 25. maj 202413:30 2 komentara
REUTERS/Stringer/File Photo

Četrdeset tri osobe koje su bile na letu Singapur erlajnsa pogođenim jakim turbulencijama, ostaju hospitalizovane u Bangkoku četiri dana nakon incidenta, saopštila je u subotu bolnica u glavnom gradu Tajlanda.

Smešteni su u tri bolnice u Bangkoku, navodi se u saopštenju bolnice Samitivej Srinakarin.

U toj bolnici, gde se nalaze 34 pacijenta, sedam je na intenzivnoj nezi – tri Australijanca, dva Maležanina, Britanac i Novozelanđanin.

Među ostalih 27 pacijenata iz aviona u bolnici je osam britanskih, šest australijskih, pet maležanskih i dva filipinska državljanina, navodi se u saopštenju.

POVEZANE VESTI

Dve osobe su otpuštene iz bolnice Samitivej Srinakarin, dok su dve iz bolnice Samitivej Sukhumvit prebačene u prvu, kako bi se pridružili hospitalizovanim rođacima.

U četvrtak je direktor bolnice Samitivej Srinakarin rekao novinarima da 22 pacijenta imaju povrede kičmene moždine, a šestoro ima povrede mozga i lobanje, ali da niko nije životno ugrožen.

Jedan putnik je umro od mogućeg srčanog udara, a desetine je povređeno u utorak nakon što je let SQ321 Singapore Airline iz Londona za Singapur naišao na ono što je avioprevoznik opisao kao iznenadnu, ekstremnu turbulenciju dok je leteo iznad Mjanmara.

Let s 211 putnika i 18 članova posade preusmeren je u Bangkok radi hitnog sletanja.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare