Reganova savetnica: Američkim medijima se ne može verovati, Bajden marioneta

Svet 16. maj 202116:008 komentara
Izvor: pixabay.com

Američka istoričarka i nekadašnja savetnica bivšeg američkog predsednika Ronalda Regana za Rusiju Suzan Masi izjavila je da se "američkim medijima ne može verovati", a sadašnjeg predsednika SAD Džozefa Bajdena nazvala marionetom.

Ona je za ruske medije rekla da Amerikanci ne mogu da čitaju svoje medije, jer su „sada to sve laži, sve vreme“.

Povezane vesti

Za Bajdena je kazala da je „on neko ko nije predsednik“.

„On je marioneta, a Vašington je sada močvara“, istakla je Masijeva.

Američka istoričarka posetila je Rusiju 9. maja, gde je prisustvovala vojnoj paradi povodom obeležavanja Dana pobede u Drugom svetskom ratu.

Ona je priznala da joj je u SAD rečeno da ne bi trebalo da putuje u Rusiju, preneo je „Sputnjik“.

Masijeva je kao stručnjak istraživala Rusiju, putovala tamo mnogo puta. U poslednjih nekoliko godina Hladnog rata, Masijeva je postala prvi savetnik Regana, što je u to vreme značilo da je nezvanični posrednik između Bele kuće i Moskve. Ona je igrala važnu ulogu u pomaganju SAD i Sovjetskom Savezu da prevaziđu nesuglasice.

Poseta Masijeve Rusiji dogodila se u vreme kada su odnosi Moskve i Vašingtona već duže na vrlo niskom nivou. SAD su nedavno proterale 10 ruskih diplomata i uvele sakncije za 32 fizička i pravna lica u Rusiji.

Sankcije su uvedene u okviru novih restriktivnih mera, zbog navodnih kibernetičkih napada i „drugih neprijateljskih postupaka“ Rusije usmerenih protiv interesa SAD.

Moskva je naglasila da su optužbe Vašingtona neosnovane i da sankcije ne pomažu ostvarivanju stabilnih odnosa dve zemlje. Rusija je na postupke Vašingtona odgovorila tako što je uvrstila SAD na spisak neprijateljskih zemalja.

Komentari

Vaš komentar