Roze nebo zabrinulo stanovnike Australije, konačno otkriven uzrok

Svet 26. jul 202220:05 > 20:089 komentara
Reuters/ Handout/ Instagram @desert_2_sea

Neobična roza svetlost pojavila se na nebu iznad australijskog grada Mildura. Danima su korisnici društvenih mreža delili slike ovog fenomena, pitajući se da li je u pitanju sletanje vanzemaljaca, tajna proba ili neki neobičan prirodni fenomen. Konačno je otkriven sasvim neočekivani odgovor na pitanje šta je obojilo nebo u roze - u pitanju je svetlost iz medicinske laboratorija marihuane, koja je tako otkrila svoju inače tajnu lokaciju.

Ali otkud roza svetlost u laboratoriji marihuane? Kako je objašnjeno, radnici su testirali LED svetla, koja su malo „pobegla“ i tako osvetlila oblake, te je delovalo da je celo nebo roze, prenosi Vašington post.

Dok je radnik obezbeđenja pokušavao da otkrije odakle dopire roza svetlost, shvatio je da je ne vidi samo on, već skoro svih 56.000 stanovnika ovog gradića koji se nalazi nekih 800 kilometara severozapadno od Melburna.

Mnogi koji su se našli u blizini su se dovezli do laboratorije i parkirali kako bi videli šta je izvor svetlosti, ispričao je Petar Krok, šef Kan grupe, kompanije koja stoji iza laboratorije.

Ova laboratorija inače koristi crne zavese da sakrije LED svetlo koje se koristi da bi poboljšalo rast marihuane. Ali neko je zaboravio da namakne zavese, i tako zbunio ceo internet koji je delio slike „neobičnog fenomena“.

Australija je 2016. godine legalizovala uzgajanje, istraživanje i proizvodnju medicinske marihuane. Danas, oko 70.000 Australijanaca koristi marihuanu u medicinske svrhe, uglavnom da bi olakšalo bolove.

Komentari

Vaš komentar