Rusi uglavnom zadovoljni svojom verzijom Mekdonaldsa

Svet 13. jun 202210:55 > 10:59 36 komentara
Reuters/Evgenia Novozhenina

Prvi dan rada ruske verzije američkog lanca brze prehrane Mekdonalds u nedelju, nazvanog "Ukusno i tačka", pokazao je da su Rusi uglavnom zadovoljni ponudom, iako više nema proizvoda poput Big Meka.

U Moskvi i okolini otvoreno je petnaest poslovnica pod novim imenom i logotipom, ali na istim lokacijama na kojima je radio Mekdonalds, sa istim osobljem i gotovo identičnim jelovnicima u ponudi.

Povezane vesti

„Sve ima isti ukus kao pre, samo je Koka kola gora“, rekao je muškarac koji je sa prijateljima posetio novootvorenu poslovnicu.

Nakon više od 30 godina rada, Mekdonalds je u martu zatvorio svoje poslovanje u Rusiji kao odgovor na invaziju ruskog predsednika Vladimira Putina na Ukrajinu.

Nedeljama kasnije, nakon što su kultni žuti lukovi sa logotipa američke franšize uklonjeni širom zemlje, ruski zamenski Mekdonalds je predstavio sopstveni logotip – dve narandžaste linije i crveni krug na tamnozelenoj pozadini koji predstavljaju dva krompirića i hamburger.

Iako je jelovnik u međuvremenu izgubio svoj Big Mek, mnogi proizvodi su ostali, iako pod drugim nazivima.

Pre zatvaranja, Mekdonalds je imao više od 62.000 lokalnih radnika u zemlji.

Neki restorani na aerodromima i železničkim stanicama za sada će nastaviti da rade pod Mekdonaldsovim američkim logotipom, zbog posebnih ugovora o franšizi koji se ne mogu lako raskinuti.

Novi vlasnik je Aleksander Govor, koji je od 2015. godine bio vlasnik licence za upravljanje 25 Mekdonalds restorana u Sibiru.

Govor je kupio svih 825 Mekdonaldsovih lokacija širom zemlje i kaže da planira da ih ponovo otvori u roku od dva meseca.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare