Rusija pogodila ukrajinsko skladište oružja na granici sa Poljskom

Svet 03. avg 202207:26 > 12:5116 komentara
Reuters/ State Emergency Service of Ukraine in the Mykolaiv region

Ruski projektil pogodio je u utorak uveče ukrajinski vojni objekt u Červonohradu nedaleko od zapadne granice Ukrajine s Poljskom, članicom NATO-a, objavile su lokalne vlasti. Još nema informacija o pričinjenoj šteti, napisao je regionalni guverner Maksim Kozicki na Telegramu.

Vrhovna komanda ukrajinskih vazdušnih snaga saopštila je da je ruska vojska ispalila osam projektila na Ukrajinu u utorak uveče, od čega je sedam presretnutno, a jedan je pogodio položaj protivvazdušne odbrane u regionu Lavova.

Ruska vojska je preciznim raketnim napadom uništila skladište u Lavovskoj oblasti u Ukrajini u kojem su se nalazili oružje i municija poslati iz Poljske, saopštio je portparol Ministarstva odbrane Rusije general-pukovnik Igor Konašenkov.

„Projektili dalekog dometa i visoke preciznosti, koji su lansirani iz vazduha, uništili su skladište u području Radehova u Lavovskoj oblasti u kojem su skladišteni oružje i municija isporučeni vlastima u Kijevu iz Poljske“, rekao je Konašenkov.

Eksplozije su u večernjim satima zabeležene i u gradu Mikolajevu na jugu Ukrajine.

Rusija je sredinom marta pogodila vojnu bazu za obuku Javoriv, oko 20 kilometara od granice s Poljskom. Tada je objavljeno da je poginulo najmanje 35 ukrajinskih vojnika.

Komentari

Vaš komentar