Ruski funkcioner u okupiranoj Hersonskoj oblasti ubijen u atentatu

Svet 06. avg 202219:3835 komentara
BULENT KILIC / AFP

Zamenik načelnika okupacione administracije Novoharkovskaja u Hersonskoj oblasti pod ruskom kontrolom, Vitalij Gur, podlegao je povredama od posledica atentata.

Pročitajte još:

Šef regionalne administracije Vladimir Leontjev rekao je da su vojni lekari uzalud pokušali da spasu život Gura posle atentata, izvestila je ruska agencija RIA Novosti.

Ranije danas su neidentifikovane osobe napale Gura u blizini njegove kuće. Prema izvoru RIA, pucali su u njega nekoliko puta, verovatno iz poluautomatskog pištolja „makarov“. Na licu mesta pronađene su istrošene čaure iz ovog oružja.

Istraga je u toku.

Ovo nije prvi atentat na predstavnike okupacione vlasti Hersonske oblasti. Sredinom juna je načelnik regionalnog odeljenja kazneno-popravne službe Jevgenij Sobolev povređen u eksploziji bombe domaće izrade nedaleko od njegovog automobila. Zatim, u eksploziji je lakše povređen šef vojno-civilne administracije Černobajevke Jurij Turulev. Početkom jula je sprečen pokušaj ubistva šefa vojno-civilne uprave Volodimira Salda.

Sredinom marta ruska vojska je okupirala hersonske i azovske delove Zaporoške oblasti, gde su ustanovljene civilno-vojne uprave, počelo je emitovanje ruskih TV kanala i radio stanica, puštena je u opticaj rublja, a obnavljaju se trgovinske veze sa Krimom.

Komentari

Vaš komentar