Ruski list: Hakovan nam sajt i objavljeno da je poginuo 9.861 ruski vojnik

Svet 22. mar 202214:26 8 komentara
pixabay.com

Ruske novine Komsomolskaja pravda tvrde da je njihov sajt hakovan, nakon čega je objavljeno da su u Ukrajini poginule hiljade ruskih vojnika.

U vesti na sajtu ovog ruskog tabloida objavljeno je, pozivajući se na rusko ministarstvo odbrane, da je poginuo 9.861 ruski vojnik, a 16.153 su ranjena, prenosi BBC.

Povezane vesti

BBC dodaje da nijedan drugi ruski medij nije objavio ove brojeve.

Vest je kasnije uklonjena, a novine su izdale saopštenje u kojem je navedeno da je njihov sajt hakovan i pogrešni podaci su tako uneti.

Broj ruskih žrtava u ratu u Ukrajini je pod znakom pitanja. Prema poslednjim zvaničnim podacima ruske vlade tvrdi se da je poginulo 498 ruskih vojnika.

Međutim, istraživanje ruskog BBC je utvrdilo da je 557 ruskih vojnika poginulo tokom konflikta. U ovaj broj nisu uračunate žrtve koje nisu mogle da budu identifikovane.

S druge strane, ukrajinska vlada tvrdi da je od početka invazije poginulo više od 14.000 ruskih vojnika, dok su američki obaveštajci naveli prošle sedmice da je život izgubilo više od 7.000 vojnika, prema, kako su naveli, „konzervativnim procenama“.

Dešavanja u Ukrajini pratite i na stranici RAT U UKRAJINI.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare