„Samoubica“ porodici ostavio oproštajno pismo, pa započeo novi život u Grčkoj

Svet 22. sep 202320:41 8 komentara
Shutterstock

Italijan koji je porodici ostavio nekoliko oproštajnih poruka u kojima je nagovestio da će počiniti samoubistvo, a zatim nestao, nakon deset godina pronađen je živ u Grčkoj. Njegova sada već bivša supruga nije poverovala porukama i uz pomoć televizijske emisije koja se bavila potragom za nestalima pronašla ga je u Patri, gdje je započeo novi život.

Adamo Gera bio je prodavac kućnih aparata, a nestao je iz svog doma u Imoli u regionu Emilija-Romanja 7. jula 2013. godine, javlja italijanska novinska agencija Ansa.

“Zdravo, mama i tata, nemam mnogo toga da kažem, ali nažalost uvek je sve išlo po zlu. A sada je vreme da se tome stane na kraj. Pokušaću da uradim dobro, barem ovaj poslednji korak da vam uštedim bol od sahrane”, napisao je sada 55-godišnji muškarac u jednom od pisama, tražeći od roditelja da “pruže ruku (njegovoj supruzi) Rafaeli i devojkama“.

Sedmicu nakon njegovog nestanka, policija je pronašla njegov automobil u Ankoni na italijanskoj obali Jadrana. Ispostavilo se da je Gera kupio kartu za trajekt do Patre. Tužilaštvo je 2015. godine zaključilo istragu i podržalo hipotezu da je muškarac otišao dobrovoljno, prenosi italijanski portal Italy 24 Press News.

Kada je njegova supruga Rafaela, koja nikada nije verovala oproštajnim porukama, pre nekoliko meseci podnela zahtev za razvod, njen advokat ju je nazvao i rekao joj da joj je muž živ.

Muškarcu je potom ušla u trag ekipa televizijske emisije koja se bavi potragom za nestalim osobama.
“Za mene on nije muškarac i nije otac”, rekla je Rafaela u emisiji.