Senat u Meksiku žrtvovao kokošku da bi njenu krv ponudili bogu kiše (VIDEO)

Svet 25. apr 202409:49 3 komentara
Printscreen/ X/ Leti RoblesdelaRosa

U Senatu u Meksiku žrtvovana je kokoška da bi se njena krv ponudila bogu kiše Tlaloku iz vremena Asteka, a obred bez presedana je izazvao talas negodovanja u zemlji.

Na skupštinskim društvenim mrežama je emitovano zasedanje, ali je prekinuto kada je jedan od prisutnih, uz zvuke bubnjeva u pozadini, kokoški prerezao grkljan da bi skupio njenu krv u posudu.

Obred je organizovao senator Adolfo Gomes, član vladajuće partije Morena. Senat se distancirao od te predstave, prebacujući odgovornost isključivo na senatora, protiv koga su najavljene disciplinske mere.

Snimak može biti uznemirujuć.

Gomes je žrtvovanje pravdao pozivajući se na drevne običaje.  Meksički ustav predviđa da je prikladno da se „poštuju tradicije izvornih naroda“ zemlje, rekao je on novinarima.

Udruženja za zaštitu prava životinja, s druge strane, podsećaju da su u glavnom gradu Meksika zabranjeni žrtvovanje i maltretiranje životinja. Organizacija Anima Naturalis Meksiko najavila je tužbu protiv senatora i protest ispred Senata na kojem će zatražiti da Gomes podnese ostavku.

Pročitajte:

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare