Sin lokalnog političara ubio četiri osobe u retkom izlivu nasilja u Japanu

Svet 26. maj 202308:00 2 komentara

Muškarac (31) je u petak uhapšen u ruralnom Japanu zbog sumnje da je počinio ubistvo nakon što su četiri osobe ubijene u retkom incidentu s pucnjavom i ubadanjem nožem, koji je uključivao 12-satni sukob s policijom, objavila je javna televizija NHK.

Osumnjičeni, sin čelnika gradskog veća Nakana u prefekturi Nagano, skrivao se u očevoj kući nakon što je navodno upucao dvojicu policajaca koji su stigli na mesto događaja kao odgovor na dojavu da je žena izbodena nožem, rekao je NHK.

Dva policajca i žena prevezeni su u bolnicu i proglašeni mrtvima u roku od nekoliko sati, javljaju mediji.

Još jedna starija žena takođe je umrla nakon navodnog napada. Ležala je na tlu ispred kuće od četvrtka poslepodne i policija nije uspela da dođe do nje, javljaju mediji.

NHK je naveo da je osumnjičeni bio odeven u kamuflažu i da je u pucnjavi navodno koristio nešto što je ličilo na lovačku pušku.

Policija je uhapsila muškarca oko 4.30 ujutro u petak, oko 12 sati nakon prvog poziva hitnoj službi, javljaju mediji.

Pucnjave su izuzetno retke u Japanu, gde je posjedovanje oružja strogo regulisano i svako ko želi da poseduje oružje mora da prođe kroz rigorozan postupak provere.

Osumnjičeni je imao dozvolu za lovačku pušku, javlja NHK.

Majka osumnjičenog i još jedan rođak koji su bili s njim u kući pobegli su oko 20.30 sati, odnosno ponoći, navodi se u izveštajima.

Poznato je nekoliko drugih detalja, uključujući i motiv osumnjičenog.

Komentari (2)

Vidi sve komentare