Slučajevi zlostavljanja dece koji su nam izgledali kao horor filmovi

Svet 28. mar 202318:31
Shutterstock (ilustracija)

Slučaj zlostavljanja devojčice na Zvezdari uznemirio je javnost u Srbiji. Uroš Pašajlić, koji je danas uhapšen, prema navodima medija, svoju osmogodišnju kćerku godinama je držao zatočenu u stanu, i to u kadi. Nekoliko stravičnih slučajeva zlostavljanja dece potreslo je i svetsku javnost tokom prethodnih godina.

Jedan od najstrašnijih slučajeva zanemarvianja i zlostavljanja dece od strane roditelja zabeležen je u Škotskoj. Dvogodišnji Lijam Fi ubijen je u martu 2014. u gradu Glenrot u Fajfu.

Lijam je bio dvogodišnji dečak, koji je živeo sa svojom majkom, 31-godišnjom Rejčel Fi i njenom partnerkom, 29-godišnjom Niomi Fi. Par se preselio u Fajf iz Njukasla, nakon što se Rejčel razvela od Lijamovog oca. Njih dve su proglašene krivim za ubistvo Lijama.

BBC je izveštavao o šokantnom zlostavljanju malog Lijama u periodu pre smrti. Dvogodišnjak je imao „dvostruke prelome butne kosti i ruke“ i preko 30 povreda u trenutku smrti. Preminuo je kada mu je od udarca u stomak i grudi puklo srce.

POVEZANE VESTI:

Nakon što je Lijam Fi ubijen, Rejčel i Niomi pokušale su da za njegovu smrt okrive drugu malu decu koja su bila u kući. Dvoje dece, kroz razgovore sa specijalno obučenim policajcima, na kraju su pričala o zlostavljanju koje su pretrpeli, a koje je uključivalo premlaćivanje, vezivanje i zatvaranje u improvizovani kavez.

Tegan Skiba je preminula 19. jula 2010. godine, tri dana nakon što je odvedena u bolnicu sa posekotinama, tragovima ugriza, povredom glave i povredama koje su posledica seksualnog zlostavljanja.

Vlasti su saopštile da je njena majka Helen otišla u Novi Meksiko na obuku vojnih rezervista i ostavila ćerku da o njoj brine Džonatan Daglas Ričardson. Tužioci su 2014. naveli da je Ričardson fizički i seksualno zlostavljao dete 10 dana u šupi iza kuće, pre nego što ju je odveo u bolnicu.

Optužen je za ubistvo, teško zlostavljanje dece, otmicu i seksualni prestup i osuđen na smrtnu kaznu.

Shutterstock

Šeron Glas i Majkl Maršal uhapšeni su u martu 2012. zbog zlostavljanja Maršalovog trinaestogodišnjeg sina. Oni su ga zaključavali u ormar, vezivali za krevet i danima ga izgladnjivali. Kada je dečak pronađen, imao je samo 18 kilograma.

Dečak je na suđenju ispričao da je danima, pa i nedeljama bio zaključan u kupatilu, kao kazna. Prozor na kupatilu bio je zatvoren daskama. Kako bi preživeo, dečak je ispričao da je jeo pastu za zube. Takođe je ispričao da su mu roditelji za Božić poklonili čarapu napunjenu ugljem.